Buradasın
Ustadan al tarifi bezelye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ustadan Al Tarifi: Bezelye Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 500 gr. sultani bezelye 1
- 1 orta boy soğan 1
- 2 diş sarımsak 1
- 2 adet orta boy domates 1
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı 1
- 1 çay kaşığı şeker 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Soğanları soyup yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın 1.
- Tencereye sıvı yağı koyun, soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun 1.
- Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun 1.
- Bezelyelerin uçlarını koparın ve bıçak yardımı ile kılçıklarını çıkartın ve tencereye ekleyin 1.
- 2,5 – 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk. kapağı kapalı olarak pişirin 1.
- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın 1.
Alternatif Tarif:
- Bezelye Yemeği Tarifi 2:
- Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun 2.
- Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyip güzelce kavurun 2.
- Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın 2.
- Kavrulan kıymanın üzerine havuç ve patatesleri ekleyin 2.
- Bezelyeleri ve salçayı ekleyin, güzelce karıştırın 2.
- Son olarak sıcak suyu ve tuzu ekleyin, kısık ateşte 40 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: