Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze uskumru şu özelliklere sahiptir:
- Gözler: Parlak ve canlı olmalıdır, çökük görünmemelidir 12.
- Solungaçlar: Parlak kırmızı veya pembe renkte olmalı, yapışkan veya kötü kokulu olmamalıdır 12.
- Deri: Parlak ve gergin olmalı, pulları sıkıca yapışmış olmalıdır 12. Mat veya soluk renkli olmamalıdır 1.
- Koku: Deniz gibi taze bir kokusu olmalı, amonyak veya ekşi bir koku olmamalıdır 12.
- Et dokusu: Eti sıkı ve elastiki olmalı, parmakla bastırıldığında hemen eski haline dönmelidir 12. Yumuşak veya dağılan bir et tazeliğini yitirdiğini gösterir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: