İstanbul'da meşhur olan kebap çeşitleri arasında şunlar öne çıkmaktadır: 1. Adana Kebabı: Kuzu eti, kuyruk yağı, pul biber ile hazırlanan ve lavaş ile servis edilen bir kebap türüdür. 2. Urfa Kebabı: Acı ve baharat içermeyen, zırhtan geçirilmiş etle yapılan bir kebaptır. 3. Patlıcan Kebabı: Patlıcanların arasına şişe geçirilerek dizilen ince doğranmış et ile hazırlanır. 4. İskender Kebabı: Döner etlerinin tereyağı ve yoğurt ile servis edilmesiyle yapılan, üzerine domates sosu ve eritilmiş tereyağı eklenen bir kebaptır. 5. Cağ Kebabı: Sliced lamb meat and tail fat'in soğan, yoğurt, tuz ve biberle marine edilip dikey olarak kömür ateşinde pişirilmesiyle yapılan bir Erzurum yöresi yemeğidir.