Buradasın
Uşak kahvaltılarında ne yenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uşak kahvaltılarında aşağıdaki lezzetler tercih edilebilir:
- Döndürme Böreği: El açması yufkaların içine peynir, patates ya da ıspanak konularak yapılan bir börektir 12.
- Katmer: Tahinli, susamlı veya haşhaşlı olarak hazırlanan, sac üzerinde pişirilen bir hamur işidir 3.
- Demir Tatlısı: Adını yapımında kullanılan demir kalıptan alan, kızartılıp şerbetlenen bir tatlıdır 13.
- Cendere Tatlısı: İncecik açılan hamurun içine ceviz konulup rulo yapılarak hazırlanan ve fırında pişirilen bir tatlıdır 1.
- Keşkek: Dövülmüş buğdayın et veya tavukla birlikte pişirilmesiyle yapılan geleneksel bir yemektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: