Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un eleme fabrikası, aşağıdaki aşamalarla çalışır:
- Buğdayın alımı ve depolanması 3. Buğday, makarnalık, ekmeklik ve bisküvilik olarak sınıflandırılır ve nem oranı %10-14 arasında olmalıdır 3.
- Buğdayın temizlenmesi ve yabancı maddelerden ayıklanması 3. Toz, sap, saman ve metal gibi yabancı maddelerden arındırılır 3.
- Paçal işlemi 3. Farklı buğday türleri, un kalitesinin sürekli olması için belirli oranlarda karıştırılır 3.
- Buğdayın yıkanması 3. Buğday, toz, küf ve pas gibi yabancı maddelerden arındırılır 3.
- Buğdayın tavlanması 3. Öğütmeye uygun hale getirmek için belirli oranda su eklenerek tavlanır 3.
- Buğdayın öğütülmesi 3. Vals adı verilen makinelerde aşamalı olarak öğütülür 3.
- Eleme 3. Öğütülen buğday, eleklerle sınıflandırılır ve un, irmik, kepek gibi bileşenleri ayrıştırılır 3.
- Unların ambalajlanması, depolaması ve piyasaya arzı 3. Un, dokuma kumaş, kraft kağıt veya polietilen torbalarda ambalajlanır ve piyasaya sürülmeden önce dinlendirilir 3.
Un eleme fabrikalarının çalışma şekli, kullanılan ekipman ve teknolojiye göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: