Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un eleme fabrikası, aşağıdaki aşamalarla çalışır:
- Buğdayın Alımı ve Depolanması: Olgun, temiz ve nem oranı %10-14 arasında olan buğday alınır ve kuru, havadar depolarda +4°C ısıda saklanır 2.
- Buğdayın Temizlenmesi: Buğday, toz, sap, saman ve metal gibi yabancı maddelerden temizlenir 23. Bu işlem, büyüklük, şekil, ağırlık, manyetik özellikler ve hava akımı yardımıyla yapılır 2.
- Paçal İşlemi: Farklı buğday türleri, un kalitesinin sürekli olması için karıştırılır 2.
- Buğdayın Yıkanması: Buğday, toz, küf ve pas gibi yabancı maddelerden arındırılır 2.
- Buğdayın Tavlanması: Buğday, öğütmeye uygun hale getirilmek için belirli oranda su eklenerek tavlanır 2.
- Buğdayın Öğütülmesi: Buğday, vals adı verilen makinelerde aşamalı olarak öğütülür 23. Bu süreçte irmik elde edilir ve un, kepekten ayrılır 2.
- Eleme: Öğütülen buğday, eleklerle sınıflandırılır ve un, irmik, kepek gibi bileşenleri ayrıştırılır 23.
- Unların Ambalajlanması: Un, dokuma kumaş, kraft kağıt veya polietilen torbalarda ambalajlanır ve piyasaya sürülmeden önce dinlendirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: