• Buradasın

    Ukrayna'nın en meşhur tatlısı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ukrayna'nın en meşhur tatlısı konusunda kesin bir görüş yoktur. Ancak, Ukrayna mutfağından bazı tatlı örnekleri şunlardır:
    • Ponçik 1. Ukrayna'nın meşhur hamur tatlısı 1.
    • Pampushky 35. Donutvari bir görüntüye ve lezzete sahip olan bu tatlı, yuvarlak hamurların içine erik marmelatı ve haşhaş konularak yağda kızartılır ve üzerine pudra şekeri serpilir 35.
    • Nalysnyky 3. Üçgen, kare veya yuvarlak şekillerde yapılıp tatlı veya peynirle doldurularak servis edilen bir krep çeşididir 3.
    • Medovik 5. Ballı pasta olarak bilinen, çok katmanlı bir tatlıdır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ukrayna hangi yemeği ile ünlü?

    Ukrayna'nın en ünlü yemeklerinden bazıları şunlardır: Borsch (Borş) Çorbası. Vareniki. Kotleta po-kyivsky (Kiev Tavuğu). Deruny (Patatesli Krep). Salo. Holubtsi (Lahana Sarması). Ayrıca, Ukrayna'da Banush, Nalysnyky, Pampushky, Pechenya ve Okroshka gibi birçok ünlü yemek daha bulunmaktadır.

    Ukrayna pastası nasıl yapılır?

    Ukrayna pastası için iki farklı tarif önerisi: 1. Cevizli Festival Pastası Tarifi: - Malzemeler: 300 gr iri ve ince dövülmüş ceviz, 3 su bardağı un, 2 çay kaşığı mısır nişastası, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 12 adet yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılmış, 4 su bardağı şeker, 2 çay kaşığı vanilya aroması, 180 gr sana yağ, 180 gr erimiş çikolata, 6 çay bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı nescafe, 2 su bardağı krema. - Hazırlanışı: 1. İri dövülmüş ceviz, un, mısır nişastası ve kabartma tozunu karıştırıp bir kenara ayırın. 2. Yumurta beyazlarını ve tuzu iyice çırpın. 3. Yumurta sarılarını çırpıp şekeri ekleyin ve 5 dakika iyice çırpın, içine 1 kaşık vanilyayı ekleyip karıştırın. 4. Önceden hazırladığınız cevizli karışımı yumurta sarılı olan karışıma ekleyin, ardından da çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyin ve nazikçe karıştırın. 5. 2 adet 25 cm ölçülerindeki kalıpları yağlayıp yağlı kağıt serin ve hazırladığınız karışımı eşit olarak kaplara bölüp önceden ısıtılmış fırında pişirin. 6. Krema için sana yağı, çikolata, kalan vanilya, 2 bardak pudra şekerini krema gibi olana dek çırpın. 7. Kekleriniz soğuduktan sonra her keki ortadan ikiye bölün, kekin bir parçasını tabağınıza alın, arasına önce ilk hazırladığınız kremayı ardından da diğer hazırladığınız kremayı sürün. 8. Üzerine diğer parça keki koyup yine sırayla kremaları sürün, en üste kalan kremayı tüm kekin yanlarına ve üzerine sürüp iri dövdüğünüz cevizlerle dekore edin. 2. Paska Pastası Tarifi: - Malzemeler: 1/2 su bardağı ılık süt, 1/4 su bardağı şeker, 2 1/4 çay kaşığı aktif kuru maya, 3 1/2 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 adet büyük boy yumurta, 1/4 su bardağı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı, 1 çay kaşığı vanilya özütü, 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı