Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Udon noodle tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 350 gram tavuk göğsü (ince dilimlenmiş) 14
- 250 gram udon noodle 4
- 150 gram mantar 14
- 1 adet sarı dolmalık biber 14
- 1 adet havuç 14
- 2 adet yeşil soğan 4
- 1 adet soğan (küçük boy) 1
- 100 gram bezelye 14
- 0,5 yemek kaşığı ayçiçek yağı 4
Marine için:
- 6 yemek kaşığı soya sosu 14
- 2 yemek kaşığı bal 14
- 0,5 yemek kaşığı sarımsak ezmesi 14
- 1 tatlı kaşığı acı biber ezmesi 14
- 0,5 çay kaşığı karabiber 4
Yapılışı:
- Marine işlemi: Bir kasede soya sosu, bal, sarımsak ezmesi, acı biber ezmesi ve karabiberi iyice karıştırın 1. İnce dilimlenmiş tavukları bu karışıma ilave edip, iyice harmanlayın ve buzdolabında 30 dakika bekletin 14.
- Soteleme: Yağı wok tavada ısıtın 1. Marine edilmiş tavukları wok tavaya ilave edin ve yüksek ateşte yaklaşık 3 dakika soteleyin 1. Ardından ocağın altını kısıp, bezelye, havuç, mantar, soğan, yeşil soğan ve sarı biberleri sos karışımı ile birlikte tavaya ekleyin 1. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra 3-4 dakika daha sotelemeyi sürdürün 1.
- Son aşama: Önceden pişirdiğiniz udon noodleları tavaya ilave edin ve 1-2 dakika tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın 1. Sıcakken servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: