Özel udon nedir?
Özel udon, Japon mutfağına özgü, kalın buğday unundan yapılan bir erişte türüdür. Bazı özel udon çeşitleri: 1. Nabeyaki Udon: Tavuk veya deniz ürünleri, sebzeler ve mantarlar ile birlikte Dashi, soya sosu ve Mirin kullanılarak hazırlanan sıcak bir udon yemeğidir. 2. Zaru Udon: Soğuk servis edilen, suyla durulandıktan sonra buzlu suya batırılan ve bambu hasırı üzerine yerleştirilen udon türüdür. 3. Kama Age Udon: Kızartılmış udon, çorba veya soya sosuna daldırılarak taze sebzelerle servis edilir. 4. Ankake Udon: Tuzlu bir tapenade ile kaplanmış udon, farklı sebzelerle birlikte sunulur. 5. Mentaiko Udon: Udon, karides yumurtası (mentaiko), soya sosu ve tereyağı ile birleştirilir.
Özel udon nedir?