Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özel udon, Japon mutfağına özgü, kalın buğday unundan yapılan bir erişte türüdür 14. Bazı özel udon çeşitleri:
- Nabeyaki Udon: Tavuk veya deniz ürünleri, sebzeler ve mantarlar ile birlikte Dashi, soya sosu ve Mirin kullanılarak hazırlanan sıcak bir udon yemeğidir 1.
- Zaru Udon: Soğuk servis edilen, suyla durulandıktan sonra buzlu suya batırılan ve bambu hasırı üzerine yerleştirilen udon türüdür 3.
- Kama Age Udon: Kızartılmış udon, çorba veya soya sosuna daldırılarak taze sebzelerle servis edilir 3.
- Ankake Udon: Tuzlu bir tapenade ile kaplanmış udon, farklı sebzelerle birlikte sunulur 3.
- Mentaiko Udon: Udon, karides yumurtası (mentaiko), soya sosu ve tereyağı ile birleştirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: