Buradasın
Turşuda mineral madde olayı çok ve az olması nelerin göstergesidir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turşuda mineral madde miktarının çok veya az olması, çeşitli kalite ve bozulma göstergelerine işaret edebilir:
- Az Tuz: Tuzu az olan turşularda sebzeler yumuşar, suyu bulanıklaşır ve zararlı bakteriler gelişebilir 125.
- Fazla Tuz: Fazla tuz, olgunlaşma süresini uzatır, turşunun tadını fazla tuzlu yapar ve sebzelerin içinde fazla su birikmesine neden olur 125.
- Demir ve Bakır: Salamura suyunda Fe veya Cu bulunması, sebzelerde renk bozulmalarına yol açar; Fe yoğunluğunda esmerleşme (kararma), Cu yoğunluğunda ise mavi-yeşil renk oluşumu görülür 1.
Ayrıca, mineral iyonlarının varlığı, fermantasyon sürecinde aksamalara ve istenmeyen tat bozukluklarına neden olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: