Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de çeşitli üretim yöntemleri ve içeriklerine göre birçok tereyağı çeşidi bulunmaktadır 13. İşte bazıları:
- Tuzlu tereyağı: Kahvaltı sofralarından yemeklere kadar her alanda kullanılır 1.
- Tuzsuz tereyağı: Tatlı tariflerinde en sık tercih edilen tereyağı çeşididir 1.
- Fermente tereyağı: Geleneksel yemeklerde sıkça kullanılır 1.
- Otlu tereyağı: Taze otlar, sarımsak veya baharatlarla harmanlanır 1.
- Klarifiye tereyağı (ghee): Süt katılarının ayrıştırıldığı, yüksek sıcaklıklara dayanıklı bir tereyağı türüdür 1.
- Çiğ süt tereyağı: Pastörize edilmemiş sütten elde edilir 3.
- Pastörize süt tereyağı: Isıtılarak mikroplardan arındırılan sütten yapılır 3.
- Koyun sütü ve keçi sütü tereyağı: Bu hayvanların sütünden elde edilen yağlı ve aromatik bir tereyağı çeşididir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: