Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk somonu, bazı açılardan Norveç somonundan daha iyi kabul edilebilir.
Sinop Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre, Türk somonu:
- Protein açısından daha zengindir 24. Türk somonunun ham protein oranı %19,04 iken, Norveç somonunun oranı %6,30'dur 2.
- Daha fazla omega-3 yağ asidi içerir 2. Türk somonunda toplam omega-3 yağ asitleri %12,96, Atlantik (Norveç) somonunda ise %11,46'dır 2.
- EPA+DHA miktarı daha yüksektir 45.
- Kolesterol miktarı daha düşüktür 45.
Ancak, Norveç somonu okyanus ülkesinde üretildiği için yıl boyunca üretim yapabilirken, Türk somonu Karadeniz'deki su sıcaklığı nedeniyle belirli dönemlerde üretim yapabilmektedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: