Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfak kültürü, dört ana döneme ayrılır:
- İslam Öncesi ve İslam Etkisi Altındaki Orta Asya Türk Mutfağı 2. Bu dönemde Türklerin gıdaları, buğday unu ile yoğrulmuş yağlı hamur işleri, süt ve sütten yapılan yiyecekler, at ve koyun eti ile yapılan yemeklerden oluşuyordu 12.
- Selçuklu Mutfağı 2. İslami etki nedeniyle at eti tüketiminin azaldığı ve sucuğun, şiş kebabın, haşlama etin, kâğıt kebabının, paça çorbasının, kadınbudu köftenin Türk mutfağına girdiği yüzyıldır 1.
- Osmanlı Saray Mutfağı 2. Osmanlı döneminde saray mutfağı, örgütlenme, damak zevkindeki incelik, çeşitlilik ve beslenme kültürü açısından zirveye ulaşmıştır 2.
- Cumhuriyet Dönemi Mutfağı 2. Bu dönemde Türk mutfağı, klasik ve halk mutfağı olarak ikiye ayrılmıştır 1. Klasik Türk mutfağı, Osmanlı Saray mutfağından yola çıkarak oluşturulan zengin mutfağı yansıtırken, halk mutfağı karma bir mutfak olarak kabul edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: