Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tunatan Kabaklı Baklava Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 12 yaprak baklava yufkası 12
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 12
- İç harcı için: 1 kg soyulmuş balkabağı, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 1 çay bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı vanilya 12
- Şerbet için: 3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, yarım limonun suyu 12
Yapılış Aşamaları:
- Şeker ve suyu tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatın 12. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın 12.
- Balkabağını rendeleyip 2 saat süzgeçte bekletin, elinizle tekrar sıkarak suyunu süzün 12.
- Balkabağını büyük bir kaba alın, ceviz, tarçın, vanilya ve 1 çay bardağı şekeri ekleyip karıştırın 12.
- 6 yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek fırın tepsisine dizin, en üstteki yufkaya da tereyağı sürün 12.
- Biraz un serpip balkabaklı harcı üzerine yayın, kalan 6 yufkayı da aralarına tereyağı sürerek harcın üzerine dizin 12.
- Son yufkanın üzerine tereyağı sürün, keskin bir bıçakla keserek dilimleyin 12.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 12.
- Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine gezdirerek dökün, soğumaya bırakın 12.
- Servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: