Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tosya kebabı, kemiksiz et kullanılarak yapılır 2.
Malzemeler:
- 3 kg kemiksiz et 2;
- 100 gr kimyon 2;
- 1 çorba kaşığı karabiber 2;
- 1 çorba kaşığı tuz 2;
- 4 lt su 2;
- 1 kg kuru soğan 2.
Hazırlanışı:
- Et, kazana konur ve üzerine su ilave edilir 2.
- Kaynamaya bırakılır, üzerindeki köpük alınır ve tuzu kontrol edilir 2.
- İnce doğranan soğanlar ve diğer malzemeler kazana eklenir 2.
- Kazanın üzeri hamurla kaplanır ve buhar çıkışı için 1-2 cm çapında bir açıklık bırakılır 2.
- Kazan kapağı üzerine bir taş konularak sabitlenir ve yaklaşık 3 saat hafif ateşte pişirilir 2.
- Kevgir ile tabaklara servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: