Evet, toprak tabak güveçte yemek pişer. Toprak kaplar, ısıyı eşit dağıtarak yemeğin homojen bir şekilde pişmesini sağlar. Ancak, toprak güveçte yemek pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır: Çatlak kontrolü: Toprak güveçte çatlak olmamalıdır. Yağlama: Kullanmadan önce güveç, yağ ile yağlanmalıdır. Isıtma: Yağ eridikten sonra veya güveç ısındıktan sonra fırına konulmalıdır. Pişirme süresi: Genellikle düşük ısıda, 2-3 saat gibi uzun bir süre pişirilir. Toprak güveç, beyaz ve kırmızı et yemekleri, sebze yemekleri, bakliyat yemekleri, deniz ürünleri, pilavlar ve çorbalar gibi çeşitli yemeklerin pişirilmesi için kullanılabilir.