Buradasın
En iyi çömlek hangi topraktan yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi çömlek toprağın türü, çömleğin kullanım amacına göre değişir:
- Seramik kil 4. Kolay şekillendirilebilir ve uygun pişirme sıcaklığına sahiptir, bu yüzden başlangıç seviyesindeki çömlekçiler için uygundur 4. Genellikle kırmızı, kahverengi veya krem tonlarındadır 4.
- Taş kil 4. Yüksek sıcaklıklarda pişirilir, su geçirmez ve dayanıklıdır, mutfak eşyaları ve saksılar için uygundur 4. Gri, kahverengi veya krem tonlarındadır 4.
- Porselen kil 4. Yüksek sıcaklıklarda pişirilir, çok ince taneli ve beyaz renklidir, zarif ve dayanıklı ürünler elde edilir 4. Fincan ve tabak gibi ürünler için uygundur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: