Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toprak kaplar, ısıyı eşit dağıtarak yemeğin homojen bir şekilde pişmesini sağlar 4. Ancak, toprak güveçte yemek pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
- Çatlak kontrolü: Toprak güveçte çatlak olmamalıdır 15.
- Yağlama: Kullanmadan önce güveç, yağ ile yağlanmalıdır 15.
- Isıtma: Yağ eridikten sonra veya güveç ısındıktan sonra fırına konulmalıdır 15.
- Pişirme süresi: Genellikle düşük ısıda, 2-3 saat gibi uzun bir süre pişirilir 45.
Toprak güveç, beyaz ve kırmızı et yemekleri, sebze yemekleri, bakliyat yemekleri, deniz ürünleri, pilavlar ve çorbalar gibi çeşitli yemeklerin pişirilmesi için kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: