Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ton balığının zararlarını önlemek için dikkat edilmesi gerekenler:
- Cıva miktarına dikkat etmek: Ton balığının içerdiği cıva miktarı, türüne göre değişiklik gösterir 24. Beyaz ton balığı (albacore) daha fazla cıva içerirken, konserve light ton balıkları (skipjack ve yellowfin) daha az cıva içerir 4. Hamile ve emziren kadınların, cıva miktarı yüksek olan ton balığını 113 gramdan fazla tüketmemesi önerilir 3.
- Tüketim sıklığını ve porsiyon miktarını ayarlamak: FDA'ya göre, yetişkinlerin haftada iki ila üç porsiyon konserve ton balığı tüketmesi genellikle güvenlidir 4. Ancak, hassas gruplar (hamile ve emziren kadınlar, küçük çocuklar) daha dikkatli olmalıdır 4.
- Taze ve doğru koşullarda saklanmış ton balığı tercih etmek: Konserve ton balığı satın alırken, raf ömrü ve kutunun durumu kontrol edilmelidir 3. Uygun şartlarda muhafaza edilmemiş, bayatlamış veya kokmaya başlamış ton balıkları histamin zehirlenmesine yol açabilir 2.
Ton balığı tüketimiyle ilgili en doğru tavsiyeleri almak için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: