Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tombul şişede sütün ne kadar dayanacağı, sütün türüne ve saklama koşullarına bağlıdır.
- Uzun ömürlü (UHT) süt: Ambalajı açılmadığı takdirde dört aya kadar dayanabilir 3.
- Pastörize süt: Buzdolabında 4-5 gün bozulmadan kalabilir, ancak beslenme uzmanları açılmış sütün en fazla 3 gün içinde tüketilmesini önermektedir 14.
- Çiğ süt: Buzdolabında 2 güne kadar tazeliğini korur, ancak oda sıcaklığında 4-6 saat bozulmadan bekleyebilir 5.
Sütün bozulduğunu anlamak için mandıra kokusuna benzer ağır bir koku, ekşime veya acılık, kıvam değişimi veya topaklanma gibi belirtilere dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: