Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toklu koyun eti pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 4 adet toklu pirzola, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı), limon suyu (isteğe bağlı) 1.
- Hazırlık: Toklu pirzolaları zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve sarımsak tozu ile marine edin ve bu karışımı etin her tarafına iyice yedirin 1. Etleri en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin 1.
- Pişirme: Izgarayı veya tavayı önceden ısıtın 1. Pirzolaları sıcak yüzeye yerleştirin ve her bir tarafını 5-7 dakika pişirin 1. İstediğiniz pişme derecesine bağlı olarak süreyi ayarlayabilirsiniz 1.
- Servis: Pişen pirzolaları ocaktan alıp, birkaç dakika dinlendirin 1. Yanında patates püresi, fırınlanmış sebzeler, mevsim salatası, yoğurtlu sos veya acılı biber sosu ile servis edebilirsiniz 1.
Alternatif olarak, toklu koyun etini kavurma olarak da pişirebilirsiniz 3. Bunun için gerekli malzemeler: 1 kg kemiksiz koyun eti, bir adet büyük boy soğan, üç diş sarımsak, iki yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı, bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı), bir çay bardağı su, taze kekik veya biberiye (isteğe bağlı) 3.
Pişirme yöntemi ise şu şekildedir:
- Koyun etini kuşbaşı şeklinde doğrayın 3.
- Soğanı ince ince doğrayın ve sarımsakları ezin veya ince doğrayın 3.
- Geniş bir tencereye sıvı yağı veya tereyağını ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun 3.
- Doğranmış koyun etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun 3.
- Üzerine ezilmiş sarımsakları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin, karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın 3.
- Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin 3. Etler yumuşayana kadar pişmeye devam etmelidir 3.
- Taze kekik veya biberiye ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz 3.
- Sıcak olarak servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: