Buradasın
Tokat yaprağı salamura nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat yaprağı salamurası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Kaya tuzunu su ile birlikte kaynatın 2.
- Yaprakları tepsilere üst üste gelecek şekilde dizin 2.
- Kaynamış tuzlu suyu üzerine dökün 2.
- Bir ağırlık ile yaprakların üzerini kapatıp bu şekilde yarım saat bekletin 2.
- Daha sonra yaprakları kavanozda boşluk kalmayacak şekilde sıkıca yerleştirin 2.
- Üzerine kalan tuzlu suyu döküp kavanozun kapağını sıkıca kapatın 2.
Alternatif bir yöntem ise şu şekildedir:
- Yaprakları yıkayıp saplarını ayıklayın 1.
- 10-15’li gruplar halinde düzgünce sarın 1.
- Kavanozun tabanına bir miktar tuz serpin 1.
- Yaprakları sıkıca yerleştirin, her kat arasına yine tuz ekleyin 1.
- Son olarak üzerine içme suyu dökün, ağzını kapatın 1.
- Serin, karanlık bir yerde en az 3-4 hafta bekletin 1.
Bu yöntemle hazırlanan salamura yapraklar 6 ay kadar tazeliğini koruyabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: