Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat Sarması yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Yufkaların Hazırlanması: 5 adet yufkayı tezgaha serin ve her bir yufkayı 4 eşit parçaya kesin 1.
- İç Harcın Hazırlanması: Bir kapta 250 gram ceviz içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 paket vanilini karıştırarak iç harcı hazırlayın 1.
- Yufkaların Sarılması: Her bir yufka parçasının üzerine hazırladığınız iç harçtan koyun ve yufkayı rulo şeklinde sarın, ardından iki uçtan da kapatın 1.
- Yağlama İşlemi: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz yufka rulolarını sıvı yağ ile yağlayın 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
- Şerbetin Hazırlanması: Bir tencerede 2 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şekeri kaynatın, kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın 1.
- Şerbetin Eklenmesi: Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için biraz bekleyin 1.
- Servis: Tokat Sarması, dilimlenerek servis edilir, isteğe bağlı olarak üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: