Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tırtıllı kurabiyenin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Fazla un kullanımı 13. Kurabiye hamuru yumuşak, ele yapışmayan ve hafif yağlı olmalıdır 1.
- Malzemelerin çok soğuk olması 12. Özellikle süt ve tereyağı gibi malzemeler oda sıcaklığında kullanılmalıdır 12.
- Aşırı pişirme 13. Kurabiyeler fazla pişirildiğinde dış kısımları kuruyarak sertleşir 3.
- Yanlış fırın sıcaklığı 14. Fırının sıcaklığı çok yüksek olduğunda kurabiyeler sertleşebilir 4.
- Hamurun fazla karıştırılması 4. Hamuru gereğinden fazla karıştırmak, glütenin aşırı gelişmesine neden olabilir 4.
Kurabiyenin sertliğini önlemek için bu noktalara dikkat edilebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: