• Buradasın

    Tırşık yemeği hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tırşık yemeği, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine aittir 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi yöreye ait hangi yemek?

    Bazı yörelere ait yemekler: 1. Yağlama: Kayseri yöresine ait bir yemektir. 2. Siron: Karadeniz bölgesine, özellikle Trabzon'a aittir. 3. Maklube: Suriye, Irak, Filistin ve Ürdün gibi Levant ülkelerinde yaygındır, ayrıca Türkiye'de Arap nüfusun bulunduğu Siirt ve Mardin gibi bölgelerde de bilinir. 4. Adana Kebabı: Adana'ya özgü bir kebap çeşididir. 5. İskender Kebap: Bursa'nın meşhur yemeğidir.

    Tırşık yemeği nasıl yapılır?

    Tırşık yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 adet patlıcan - 2 adet yeşil biber - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 2 adet domates - 1 tatlı kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı biber salçası - Sıvı yağ - Su - Tuz Yapılışı: 1. Soğanları, sarımsakları ve biberleri yemeklik doğrayın. 2. Patlıcanları ve domatesleri küp küp doğrayın. 3. Patlıcanları tuzlu suya koyun. 4. Sıvı yağı tencerede kızdırıp içine soğanları ekleyin ve kavurun. 5. Biberleri ve sarımsakları da ilave edip biraz daha çevirin. 6. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. 7. Sularını süzdüğünüz patlıcanları tencereye alın. 8. Son olarak domatesleri ilave edin. 9. 1 su bardağı su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. 10. Patlıcanlar yumuşayınca yemeğiniz hazır.