• Buradasın

    Tirit yemeği hangi pideyle yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tirit yemeği, bayat ekmek, pide, bazlama veya yufka ekmeği gibi kıtırlaşmaya uygun ekmeklerle yapılır 1.
    Tirit yapımında en çok kullanılan pide türleri arasında tırnak pide ve ramazan pidesi bulunur 135.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pidenin yanında ne ikram edilir?

    Pidenin yanında ikram edilebilecek bazı lezzetler: Çorba: Esnaf usulü mercimek çorbası, terbiyeli erişteli yeşil mercimek çorbası, yoğurtlu ıspanak çorbası. Mezeler ve Salatalar: Babagannuş, acılı ezme, közlenmiş patlıcan salatası, mor lahana mezesi, gavurdağı salatası, turp salatası. Atıştırmalıklar: Etsiz çiğ köfte, kızarmış patates salatası. İçecekler: Naneli ayran, şalgam suyu, soğuk çay. Tatlılar: Sütlaç, kazandibi, kayısı hoşafı.

    Tirit yemeği hangi yöreye ait?

    Tirit yemeği, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde farklı versiyonlarıyla bilinir: Karadeniz: Özellikle Kastamonu, Sinop ve Samsun yörelerinde yapılır. İç Anadolu: Konya ve civarında sıkça yapılır. Doğu: Şanlıurfa'da yaygındır. Ayrıca, Ankara'da "Tamtak Tiridi" ve Kütahya'da yapılan tirit gibi bölgesel farklılıklar da vardır.

    Tirit için hangi ekmek kullanılır?

    Tirit için bayat ekmek, pide, bazlama veya yufka ekmeği gibi kıtırlaşmaya uygun ekmekler kullanılır. Ekmekler, küçük parçalara bölünerek fırında kızartılır veya tavada hafifçe kurutulur.