Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tikka Masala Tarifi:
Malzemeler:
- Marinasyon İçin:
- 500 gram tavuk göğsü (küçük parçalara kesilmiş) 14;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 14;
- 1 yemek kaşığı zencefil, rendelenmiş 14;
- 2 yemek kaşığı sarımsak, rendelenmiş 14;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 14;
- 1 tatlı kaşığı kişniş 14;
- 1 tatlı kaşığı garam masala (Hint baharat karışımı) 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz 14;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 14;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 14;
- 1 adet büyük soğan, doğranmış 14;
- 1 su bardağı domates püresi 14;
- 1 su bardağı krema 14;
- 1 çay kaşığı tuz 14;
- Yarım çay kaşığı şeker 14;
- 1/2 çay kaşığı garam masala (sos için) 1.
Yapılışı:
- Tavukları bir kaba alın ve üzerine marinasyon malzemelerini ekleyin 14. İyice karıştırıp buzdolabında yaklaşık bir saat dinlendirin 14.
- Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun 14.
- Soğanlar pembeleştikten sonra domates püresini ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin 14.
- Kremayı ve baharatları (garam masala ve şeker) ekleyin, sosun kıvamı koyulaşana kadar pişirin 14.
- Marine edilmiş tavukları sosun içine ekleyin ve tavuklar pişene kadar karıştırarak pişirin 14.
- Sıcak servis yapın, yanında pilav veya naan ekmeği ile servis edebilirsiniz 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: