Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tikka masala yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 13;
- 2 adet soğan 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1/2 su bardağı krema 1;
- 1/2 su bardağı süt 1;
- 1/2 çay kaşığı tarçın 1;
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal 1;
- 1/2 çay kaşığı kimyon 1;
- 1/2 çay kaşığı kişniş 1;
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayın 1.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın 1.
- Bir kasede tavuk, soğan, sarımsak, yoğurt, krema, süt, tarçın, zerdeçal, kimyon, kişniş, kırmızı pul biber ve karabiberi karıştırın 1.
- Tavukları bu karışıma alın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin 1.
- Bir tavada yağı kızdırın 1. Tavukları tavaya alın ve her iki tarafını da kızartın 1.
- Kızaran tavukları bir tencereye alın 1. Tencereye sosu ekleyin ve karıştırın 1.
- Sos kaynayınca kısık ateşte 20-25 dakika pişirin 1.
- Piştikten sonra servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: