Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayra Terra Öküzgözü şarabı, Doğu Anadolu bölgesinde yetişen Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden üretilmiştir 3.
Özellikleri:
- Renk: Magenta baskın koyu mor tonlarında 1.
- Burunda: Yaban mersini bukleleri ve yeşil biber kokuları 1.
- Damakta: Siyah erik, yoğun mineralite ve topraksı tonlar 1.
- Asidite: Dengeli, yormuyor 1.
- Gövde: Orta gövdeli 1.
- Olgunlaşma: Uygun koşullarda 6-8 yıl kadar olgunlaştırılabilir 3.
Servis önerisi: Baharatlı ve güçlü et yemekleri ve kebaplarla 2-3 yıl içinde denenmesi tavsiye edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: