Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tepsi pizzası için genellikle şu hamur kullanılır:
- Mayalı Hamur: 500 gr un, yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı şeker, 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1,5-2 su bardağı ılık süt ile hazırlanan yumuşak kıvamlı hamur 1.
- Instant Mayalı Hamur: 2,5-3 su bardağı un, 1 çay bardağı ılık süt, 1 çay bardağı ılık su, 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz ve yarım paket instant maya ile yoğrulan hamur 2.
Bu hamurlar, tepsiye yayıldıktan sonra üzerine sos ve malzemeler eklenerek fırında pişirilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: