Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski kaşar, taze kaşara göre daha iyi kabul edilir çünkü olgunlaşma süresi daha fazladır ve bu süreçte lezzeti ile besin değeri artar 125.
Eski kaşar ile taze kaşar arasındaki bazı farklar:
- Renk: Eski kaşar daha sarı renkteyken, taze kaşar daha beyaz renktedir 13.
- Yapı: Eski kaşarın dış yapısı sert, iç katmanı ise dışa göre daha yumuşaktır; taze kaşarın iç ve dış yapısı aynı yumuşaklıktadır 13.
- Kullanım: Eski kaşar kahvaltılıklarda ve mezelerde; taze kaşar ise kahvaltılarda, tost ve sandviç yapımında kullanılır 12.
- Kalıcılık: Taze kaşar, eski kaşara göre daha çabuk tazeliğini kaybeder ve küflenir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: