Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu samsa yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 adet yufka 2;
- 350-400 gram tavuk göğsü 2;
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 2 adet rendelenmiş havuç 2;
- 200 gram mantar 2;
- 1 adet piyazlık doğranmış soğan 2;
- 2 diş ezilmiş sarımsak 2;
- 1 tatlı kaşığı köri baharatı 2;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 3 yemek kaşığı soya sosu 2;
- sıvı yağ (kızartmak için) 2.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü robottan geçirerek kıyma haline getirin 2.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve içine doğranmış soğanı ekleyerek kavurun 2.
- Soğanın üzerine tavuk kıymasını ekleyin ve ayrışana kadar karıştırın 2.
- Rendelenmiş havuç, mantar, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyerek orta ateşte 8 dakika kavurun 2.
- Harcı bir kenara alıp soğuması için bekletin ve içine ince doğranmış maydanozu ekleyerek karıştırın 2.
- Yufkayı düz bir zemine serin ve uzunlamasına 5 cm aralıklarla kesin 2.
- Kesilen yufkanın uç kısmına tavuklu harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun ve muska şeklinde sarın, suyla yapıştırarak kapatın 2.
- Tavanın içine bolca sıvı yağ alarak ısıtın ve samosaları arkalı önlü kızartın 2.
- Kızaran samosaları peçete üzerine alarak yağlarını aldırın 2.
Bu tarif, tavuklu sarma olarak da adlandırılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: