• Buradasın

    Tavuklu samsa nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tavuklu samsa yapımı için gerekli malzemeler:
    • 2 adet yufka 2;
    • 350-400 gram tavuk göğsü 2;
    • 1/3 çay bardağı zeytinyağı 2;
    • 2 adet rendelenmiş havuç 2;
    • 200 gram mantar 2;
    • 1 adet piyazlık doğranmış soğan 2;
    • 2 diş ezilmiş sarımsak 2;
    • 1 tatlı kaşığı köri baharatı 2;
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2;
    • 1 çay kaşığı karabiber 2;
    • 3 yemek kaşığı soya sosu 2;
    • sıvı yağ (kızartmak için) 2.
    Yapılışı:
    1. Tavuk göğsünü robottan geçirerek kıyma haline getirin 2.
    2. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve içine doğranmış soğanı ekleyerek kavurun 2.
    3. Soğanın üzerine tavuk kıymasını ekleyin ve ayrışana kadar karıştırın 2.
    4. Rendelenmiş havuç, mantar, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyerek orta ateşte 8 dakika kavurun 2.
    5. Harcı bir kenara alıp soğuması için bekletin ve içine ince doğranmış maydanozu ekleyerek karıştırın 2.
    6. Yufkayı düz bir zemine serin ve uzunlamasına 5 cm aralıklarla kesin 2.
    7. Kesilen yufkanın uç kısmına tavuklu harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun ve muska şeklinde sarın, suyla yapıştırarak kapatın 2.
    8. Tavanın içine bolca sıvı yağ alarak ısıtın ve samosaları arkalı önlü kızartın 2.
    9. Kızaran samosaları peçete üzerine alarak yağlarını aldırın 2.
    Bu tarif, tavuklu sarma olarak da adlandırılabilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Samsa böreğinin içine ne konur?

    Samsa böreğinin içine genellikle şu malzemeler konur: Dana eti. Kıyma. Beyaz peynir. Ayrıca, samsa böreği yaparken iç harcı olarak patates veya bal kabağı da kullanılabilir.

    Samsa hamuru nasıl yapılır?

    Samsa hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram un; 1 yemek kaşığı hardal tohumu; 1,5 su bardağı su; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Un, hardal tohumu, su ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. 2. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 3. Hamuru nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Not: Hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olmaması gerekir; ikisi arasında bir kıvamda olmalıdır. Hamurun daha iyi bir yoğunluğa gelmesi için 30 dakika dinlendirilmesi önerilir.