Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu mantarlı pide içine şu malzemeler konur:
- Tavuk göğsü 15. Yıkanıp küçük küpler halinde doğranır 5.
- Mantar 15. İstanbul mantarı kullanılır, temizlenir ve ince dilimler halinde kesilir 5.
- Biber 15. Tercihen yeşil veya kapya biber, küçük küpler halinde doğranır 5.
- Soğan 5. İnce doğranır 5.
- Domates 5. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranır, isteğe bağlıdır 5.
- Baharatlar 15. Tuz, karabiber ve pul biber kullanılır 5.
- Sıvı yağ 5. Tavada soğanları kavurmak için kullanılır 5.
- Maydanoz 5. İsteğe bağlı olarak eklenir 5.
Ayrıca, pide hamurunun içine yerleştirilmeden önce bu malzemeler tavada pişirilerek tatlandırılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: