Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu Beşamel Soslu Brokoli Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 24
- 300 gram brokoli 2
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- Tuz ve karabiber 2
- 1 su bardağı süt 2
- 2 yemek kaşığı un 2
- 50 gram tereyağı 2
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2
Yapılışı:
- Tavukları Hazırlayın: Tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin 24.
- Brokoliyi Haşlayın: Brokolileri küçük parçalara ayırın ve kaynar suda 3-4 dakika haşlayın, ardından süzün 2.
- Beşamel Sosu Hazırlayın: Tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin ve kavurun. Sütü yavaşça ekleyip karıştırarak kıvam alana kadar pişirin 2.
- Tüm Malzemeleri Birleştirin: Fırın kabına tavukları ve brokolileri yerleştirin, üzerine beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin 2.
- Fırında Pişirin: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika, üstü altın rengi olana kadar pişirin 2.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: