• Buradasın

    Beşamel Soslu Brokoli Kaç Dakikada Pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Beşamel soslu brokolinin pişirme süresi, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir:
    • Yemek.com'daki tarife göre: Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir 1.
    • Nefisyemektarifleri.com'daki tarife göre: Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir 24.
    • Ye-mek.net'teki tarife göre: Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir 3.
    Beşamel soslu brokoli, genellikle 20-30 dakika arasında pişer.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A vibrant green broccoli floret being gently steamed in a stainless steel pot over boiling water, with a Turkish ceramic bowl nearby filled with freshly chopped garlic and a drizzle of golden olive oil.

    Brokoli en sağlıklı nasıl pişirilir?

    Brokoliyi en sağlıklı pişirme yöntemleri buharda pişirme ve haşlamadır. Brokoli haşlanırken dikkat edilmesi gerekenler: Tenceredeki su, brokolinin boyunu aşmamalıdır. Haşlama süresi 2-3 dakikayı geçmemelidir. Suyun içine birkaç damla limon suyu eklemek, kötü kokuları önler ve besin değerlerinin kaybolmasını azaltır. Haşlamadan sonra brokolinin yeşil kalması için şoklama yöntemi uygulanmalı, yani buzlu suda 1-2 dakika bekletilmelidir. Buharda pişirme için: Düdüklü tencere kullanılabilir. Tencereye bir miktar su doldurulup buharda pişirme aparatına brokoliler konularak kapak kapatılır. Yaklaşık 8-10 dakika pişirilir. Brokoli, ayrıca fırında veya soteleme yöntemiyle de sağlıklı bir şekilde pişirilebilir.

    Beşamel soslu brokoli grateni nasıl yapılır?

    Beşamel soslu brokoli graten yapmak için gerekli malzemeler: 1 büyük brokoli; 250 gram kıyma; 1 orta boy soğan; 1 tatlı kaşığı salça; Tuz ve karabiber. Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı un; 2 su bardağı süt (400 ml); Tuz ve karabiber. Üzeri için: Yeteri kadar kaşar peyniri. Yapılışı: 1. Brokolileri yıkayıp parçalara ayırın, tencereye koyun, üzerine geçecek kadar su ekleyip tuz ekleyerek haşlayın. 2. Soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun, üzerine kıymayı ekleyip kavurun, salça, tuz ve karabiberi ilave edin. 3. Haşlanan brokolileri ısıya dayanıklı kaselere bölün. 4. Üzerine kıymalı harcı yayın. 5. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağı ve sıvı yağı tavada eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, sütü ekleyip karıştırın, tuz ve karabiber ekleyin. 6. Hazırlanan sosu kıymalı harcın üzerine yayın. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. 8. Fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, kaşar peyniri eriyene kadar tekrar fırına koyun. Afiyet olsun.
    A steaming tray of golden-brown roasted broccoli with crispy edges sits on a kitchen counter in a warm Turkish home, surrounded by fresh herbs and olive oil.

    Fırında brokoli kaç dakikada pişer?

    Fırında brokoli, 200 derece fırında alt raflarda 20-25 dakika pişirilir. Pişirme süresi, brokolinin istenen kıvama göre değişir: Hafif dişe gelir kıvamda sevenler için 15 dakika; Tamamen pişmiş sevenler için 20 dakika. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine kaşar veya beyaz peynir rendelenebilir.