Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk suyu bulyon küpleri şu şekillerde kullanılabilir:
- Çorbalar ve güveçler: Bulyon küpleri, sıcak suda eritilerek yoğun bir tavuk suyu elde edilir 25. Ortalama olarak, her bir su bardağı su için bir küp kullanılır 2. Eritilmiş karışım, pişirme süresinin başında çorbaya veya güvece eklenir ve kısık ateşte diğer malzemelerle karışması sağlanır 2.
- Baharat olarak: Kızarmış sebzeler, makarna veya pirince doğrudan eklenerek anında lezzet katabilir 2.
- Sos ve marinasyon: Çeşitli sosların temel lezzet kaynağı olabilir 5.
- Et yemekleri: Kızartma veya fırın yemeklerinde aroma vermek için kullanılabilir 5.
Bulyonlar oldukça tuzlu olabileceğinden, yemeklerdeki tuz oranını ayarlarken dikkatli olunmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: