Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk şişini marine etmek için çeşitli soslar kullanılabilir, işte bazıları:
- Ballı Hardal Sos: 3 yemek kaşığı bal, 3 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı soya sosu ve 1/2 su bardağı su ile hazırlanır 1.
- Blue Cheese Sos: 120 gram rokfor peyniri, 1 adet yumurta, 100 gram ekşi krema, 3 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı mayonez ile yapılır 1.
- Köri Sos: 1 çay kaşığı köri sos, 100 ml krema ve tuz ile hazırlanır 1.
- Yoğurt Sosu: 400 gr yoğurt ve 100 gr un ile yapılır, üzerine az miktarda tavuk suyu eklenerek sulandırılır 1.
- Tandoori Sos: 1 yemek kaşığı rendelenmiş domates, 150 gram yoğurt, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı kişniş ile karıştırılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: