Buradasın
Tavuk kuşbaşı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk kuşbaşı en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı kekik 12.
- Hazırlanışı:
- Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın 13.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın 23.
- Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın 13.
- Isınan yağa doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, soğanlar pembeleşene kadar kavurun 13.
- Daha sonra doğranmış tavukları ekleyin ve tavuklar beyazlayana kadar soteleyin 1.
- Tavuklar piştikten sonra biberleri ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin 1.
- Tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi baharatları ilave edin, karıştırın 12.
- Yemek piştikten sonra ocaktan alın ve isterseniz üzerine doğranmış maydanoz veya taze soğan serpiştirerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: