Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk külbastı sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 2 yemek kaşığı yoğurt 14
- 1 adet küçük boy soğan (rende) 1
- Tuz ve beyaz biber 1
- Yarım su bardağı zeytinyağı 1
Hazırlanışı:
- Bir karıştırma kabının içerisine domates salçası, yoğurt, rendelenmiş soğan, tuz ve beyaz biberi ekleyip çırpma teliyle karıştırın 1.
- Sürekli karıştırarak zeytinyağı ilave edin 1.
- Bir buzdolabı poşeti veya kasap kağıdı kullanarak tavukları döverek açın 1.
- Açtığınız tavukları hazırladığınız sosun içerisine alıp en az 30 dakika bekletin 1.
- Telli fırın kabınıza tavukları dizin 1.
- Karıştırma kabının içerisinde kalan sostan tavukların üzerine gezdirin 1.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: