Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk eti ile yapılan yahni çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Sebzeli tavuk yahni 3. Taze fasulye, kabak, patlıcan, havuç, kemiksiz tavuk but, biberiye gibi farklı malzemelerle hazırlanır 3.
- Yoğurtlu terbiyeli tavuk yahni 3. Yoğurt, yumurta ve un ile terbiye edilen tavuk yahni, havuç, patates, tavuk but, soğan ve sarımsak ile hazırlanır 3.
- Patatesli tavuk yahnisi 14. Patatesli tavuk yahnisi, suyuna ekmek banılası yahnilerin en güzellerinden biridir 4.
- Nohutlu tavuk yahni 1. Nohutlu tavuk yahni, tavuk eti, nohut, soğan, salça ve baharatlar birlikte pişirilerek yapılır 1.
- Tavuklu yahni 1. Tavuklu yahni, tavuk eti, havuç, patates, soğan, sarımsak ve baharatlar birlikte pişirilerek yapılır 1.
- Fas usulü tavuk yahni (tagine) 1. Fas usulü tavuk yahni, tavuk eti, sebze, zeytin, limon, salça ve baharatlar birlikte pişirilerek yapılır 1.
Tavuk yahni yapımında kullanılabilecek diğer malzemeler arasında arpacık soğan, kırmızı biber, yeşil biber, salça, kekik, karabiber, pul biber, sıvı yağ ve sıcak su da bulunur 12.
Tavuk yahni tarifleri ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: