Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk ciğerinin lokum gibi olması için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: 1 kilo tavuk ciğeri, 2 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı veya turuncu paprika biberi, yarım çay bardağı zeytin yağı, tuz, karabiber, kimyon, pul biber 13.
- Hazırlık: Ciğerleri iri küpler halinde doğrayıp soğuk suda yıkayın 1.
- Pişirme:
- Tavayı kısık-biraz yüksek ateşte 25 dakika, kapak kapalı şekilde pişirin 1.
- Ardından 15 dakika yarı kapalı kapakla pişirip kapağı tamamen açın 1. Ocağı biraz daha açıp suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Suyunu çeken ciğerlere zeytin yağı, soğan ve biberleri ekleyip kavurun 1.
- Baharatları ekleyip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra sıcak servis edin 1.
Alternatif bir tarif için Cumhuriyet gazetesinin "Ciğeri Ziyan Etmeyin, Lokum Gibi Ciğer Pişirmenin Sırrını Usta Şef Verdi" başlıklı yazısına göz atılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: