Buradasın
Tavuk çiftlik yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu Çiftlik Kebabı Tarifi (Fırın Poşetinde)
Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı tavuk göğsü 1;
- 1 kuru soğan 1;
- 3-4 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 2 orta boy patates 1;
- 2 sivri biber 1;
- 1 su bardağı bezelye (taze veya buzluktan olabilir) 1;
- 1 büyük boy havuç 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- Karabiber, pul biber, kekik, biraz kimyon, tuz 1.
Hazırlanışı:
- Tavukları tavada ara ara karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin 1.
- Geniş bir kaba tavukları alın 1.
- Küp doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi ekleyin 1.
- Dörde bölünmüş sarımsakları, yemeklik doğranmış biber ve soğanı ekleyin 1.
- Zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice harmanlayın 1.
- Karışımı fırın poşetine yerleştirin, ağzını kapatın ve poşet üzerinde birkaç yerinden kürdanla delik açın 1.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 40-45 dakika pişirin 1.
Köy Tavuğu Tarifi
Malzemeler:
- Temizlenmiş, ütülenmiş organik köy tavuğu 2;
- 2 litre su 2;
- 3/4 su bardağı salamura tuzu 2;
- Yarım su bardağı toz şeker 2;
- Bir soğan (dış kuru kabukları çıkartılarak dörde bölünmüş) 2;
- Bir baş sarımsak (hiç soymadan ortadan yanlamasına ikiye bölünmüş) 2;
- İki-üç defne yaprağı 2;
- Bir yemek kaşığı tane karabiber 2;
- Kabuğuyla beraber dörde bölünmüş bir limon 2;
- Bir demet maydanozun sadece sap kısmı 2.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: