Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamur açmadan tavada pizza yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 yumurta 24;
- yarım su bardağı sıvı yağ 24;
- 1 su bardağı süt 24;
- 1 tatlı kaşığı kekik 24;
- 1 silme tatlı kaşığı tuz 24;
- 1,5 su bardağı un 24;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 24;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 24.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında yumurta, süt, yağ, kekik ve tuzu çırpılır 24.
- Un ve kabartma tozu eklenip güzelce karıştırılır 24.
- Yanmaz yapışmaz bir tava sıvı yağ ile yağlanır 24.
- Hazırlanan hamur tavaya dökülür ve pankek yapar gibi altının pişmesi beklenir 24.
- Hamur piştikten sonra çevrilir, pişmiş yüzüne sos sürülür ve malzemeler eklenir 24.
- Malzemeler eklendikten sonra tava kısık ateşte, kapak kapalı şekilde pişirilir 24.
Bu tarif, 28 veya 30 cm'lik bir tava kullanıldığında daha iyi sonuç verir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: