Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sazan balığının en iyi hangi sosla piştiğine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, sazan balığını pişirmek için kullanılabilecek bazı soslar şunlardır:
- Marinasyon sosu 1. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve sarımsak karışımıyla hazırlanan bir sos, balığın yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 1.
- Fırında sos 3. 3 diş sarımsak, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kekik ile hazırlanan sos, balığın her yerine sürülerek fırında pişirilebilir 3.
- Özel sos 5. 1 çay bardağı portakal suyu, yarım çay bardağı rakı ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile hazırlanan sosa rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenerek balık bu sosla soslanıp fırında pişirilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: