Buradasın
Tatlı su balığı temizlenirken nelere dikkat edilmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı su balığı temizlenirken dikkat edilmesi gerekenler:
- Hijyenik malzeme kullanımı 4. Keskin bir filet bıçağı ve temiz bir kesme tahtası kullanılmalıdır 4.
- Balığın hazırlanması 4. Balık, üzerindeki kirlerin temizlenmesi için suyun altında yıkanmalıdır 4.
- Başın kesilmesi 4. Balığın kafası, omurga kısmına doğru bir kesikle kesilmelidir 4.
- İç organların çıkarılması 4. Karın kısmına kuyruk tarafına kadar bir kesik açılarak iç organlar çıkarılmalıdır 4. Karın, soğuk su ile durulanarak temizlenmelidir 4.
- Pulların temizlenmesi 4. Sırttan kuyruğa doğru bıçakla sürtülerek pullar temizlenmelidir 4.
- Son durulama 4. Balık, yüzeyindeki kalıntıların temizlenmesi için soğuk su altında iyice durulanmalıdır 4.
Balık temizliği konusunda deneyimsiz olanlar için, uzman birinden yardım almak önerilmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: