Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı ekşi soslu tavuk, genellikle aşağıdaki soslarla yapılır:
- Esmer şeker, beyaz sirke, soya sosu, ketçap ve buğday nişastası 1. Bu malzemeler bir kapta karıştırılıp, tavukla birlikte tavada pişirilir 1.
- Şeker, elma sirkesi, soya sosu, ketçap ve mısır nişastası 2. Bu malzemeler sos tenceresinde kaynayana dek karıştırılıp, tavukla birlikte kısık ateşte pişirilir 2.
- Üzüm sirkesi, esmer şeker, soya sosu ve bal 3. Bu malzemeler bir sos tenceresinde karıştırılıp, kısık ateşte kaynatılarak kullanılır 3.
Ayrıca, crispy red sos, oyster sosu gibi farklı soslar da kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: