Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı ve ekşi sos yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Tatlı-Ekşi Sos Tarifi 1:
- Malzemeler: 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı ketçap, 1.5 yemek kaşığı fındık yağı, 1 sivri biber, 1 soğan, 1 havuç, yarım tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak, yarım yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 2 dilim ananas 1.
- Yapılışı: Sirke, toz şeker, soya sosu ve ketçabı bir kapta iyice harmanlayın 1. Derin bir sos kabında 1 yemek kaşığı fındık yağıyla ufak doğranmış biber, havuç ve soğanı 2 dakika soteleyin 1. Kalan fındık yağını derin bir tavada ısıtıp zencefil ve sarımsağı karıştırın, sirkeli karışımı ilave edin 1. Ufak doğranmış ananasları ekleyip karıştırın, en son biber, soğan ve havuçlarla birlikte iyice karıştırıp ocaktan alın ve ılık servis yapın 1.
- Sweet Chili (Tatlı Ekşi Acı) Sos Tarifi 2:
- Malzemeler: 1,5 su bardağı su (pirinç sirkesi veya elma sirkesi), 3 diş sarımsak, 2 yemek kasığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, 3 yemek kaşığı ketçap, 3 adet kırmızı acı kuru biber 2.
- Yapılışı: Küçük bir tencerede 1 su bardağı suya pirinç sirkesini, acı kuru biberleri, doğranmış sarımsakları ve toz şekeri ekleyip kaynatın 2. Kaynayan sosu blenderdan geçirin ve ketçapı ekleyin 2. 1 tatlı kaşığı nişastayı yarım su bardağı suda eritin ve kaynayan sosun içine ekleyip birkaç kez kaynatın, sos kıvama gelince ocağı kapatın ve soğumaya alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: