Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuğun en lezzetli hangi sosla piştiğine dair kesin bir yanıt vermek mümkün değildir, çünkü lezzet kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, tavuğa lezzet katabilecek bazı soslar şunlardır:
- Ballı hardal sos 2. 3 yemek kaşığı bal, 3 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı soya sosu ve yarım su bardağı su ile hazırlanır 2.
- Köri sos 12. 1 çay kaşığı köri sos, 100 ml krema ve tuz ile yapılır 2.
- Tikka masala sosu 12. 50 gram süzme yoğurt, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kişniş, 1 tatlı kaşığı tarçın, yarım parmak zencefil, 6 diş sarımsak ve karabiber ile hazırlanır 2.
- Narenciye sos 2. Yarım limonun suyu, yarım portakalın suyu, 1 mandalinanın suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve 3-4 diş sarımsak ile yapılır 2.
- Teriyaki sos 2. 2 yemek kaşığı erik ekşisi, yarım su bardağı portakal suyu, yarım su bardağı soya sosu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 2 yemek kaşığı ketçap, 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı esmer şeker ve bir tutam toz zencefil ile hazırlanır 2.
Tavuğa uygun sosu seçmek için farklı tarifleri deneyerek en lezzetli sonucu elde edebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: