Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Şekerlemeler: Lokum, akide şekeri, draje gibi küçük boyutlu ve atıştırmalık tatlılardır 1.
- Pasta ve kekler: Un, şeker, yumurta ve sıvı yağ ile yapılan, genellikle fırınlanan tatlılardır 14.
- Pudingler ve krema tatlıları: Süt, şeker ve nişasta ile hazırlanan, yoğun kıvama sahip tatlılardır 1.
- Kuruyemiş ve meyveli tatlılar: Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ve taze veya kuru meyveler ile yapılan tatlılardır 14.
- Dondurmalar ve buzlu tatlılar: Süt, şeker ve çeşitli aromaların dondurulmasıyla hazırlanan tatlılardır 1.
- Hamur tatlıları: Un ve yağ gibi malzemelerin hamur haline getirilmesiyle yapılan, fırınlanan veya kızartılan tatlılardır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: