Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş fırın ekmeği yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 6 bardak un, 4 bardak su, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tuz, 1 paket toz maya 1.
- Hazırlık: Unu genişçe bir kaba koyun ve içine havuz açın 1. Ardından suyu, mayayı, şekeri ve tuzu ilave edin 1. Önce tahta kaşıkla karıştırın, ardından ellerinizi sıvı yağa batırıp hamuru toparlayın 1.
- Mayalanma: Hamuru 40 dakika mayalandırın 14.
- Şekillendirme: Mayalanan hamuru tekrar yağladığınız ellerinizle top şeklinde kalıbın içine atın 1. Hamur cıvık olacak, yayılacak ama pişerken enfes olacak 1.
- Tepsi mayası: Hamurun sağından solundan içe içe parmaklarınızla toplayarak 10 dakika tepsi mayasını bekleyin 1.
- Pişirme: 185 derecede pişirin 1.
PNG formatında taş fırın ekmeği tarifi için doğrudan bir kaynak bulunmamaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: