Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş değirmen ununun sağlıklı kabul edilmesinin bazı nedenleri şunlardır:
- Besin değerlerinin korunması 13. Taş değirmenlerde öğütme işlemi yavaş ve düşük sıcaklıkta gerçekleştiği için unun içindeki vitamin, mineral ve lifler korunur 13.
- Yüksek lif oranı 13. Taş değirmen unu, buğdayın kepek ve rüşeym kısmını da içerdiği için lif oranı yüksektir 13.
- Doğal ve katkısız yapı 13. Taş değirmen unu, herhangi bir kimyasal işlem veya katkı maddesi içermeden üretilir 13.
- Yoğun ve doğal aroma 23. Taş değirmende öğütülen unlar, buğdayın doğal aromasını ve lezzetini korur 23.
Ancak, taş değirmen unlarının raf ömrü, kepek ve ruşeymden ayrılmış endüstriyel beyaz unlara kıyasla daha kısa olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: